HOISKOn tarina

 

ALUSSA OLI PUU.

Se juurtui Hoiskossa merestä nousseeseen rikkaaseen maahan ja kasvatti majesteettisen rungon kurkottamaan kohti taivasta. Puu ei ollut yksin vaan kaltaistensa joukossa. Metsä vahvistui talvien tuulissa ja kukoisti pohjolan kesän lempeässä valossa, jolloin aurinko ei yölläkään laske. Metsä kutsui antimillaan metsästäjiä. Vuodenkierron mukaan kulkevien joukko näki 10 000 vuotta sitten, että tänne oli hyvä asettua. Kodat pystytettiin turvaksi lähelle toisiaan, nuotion ääreen kokoonnuttiin ravitsemaan ruumista ja mieltä. Metsä oli ehtymätön lähde myös tarinoille.

 

Neljän vuodenajan kasvattamasta puhtaasta puusta on rakennettu ja yhä rakennetaan kutsuvimmat, turvallisimmat ja kestävimmät kodit.

 

 

ALUSSA OLI UNELMA.

Kauan hän oli sitä katsellut ja tammikuun kahdeksantena 1910 osti omakseen. Pala Alajärven aaltoihin rajoittuvaa Haanperän vainiota maksoi Kustaa Matinpojalle tuhat markkaa. Näille vainioille nousi vielä samana vuonna Hoiskon saha ja jauhomylly. Täällä sahattiin puut, joista kylään rakennettiin kodit ja jauhettiin jauhot, joista koteihin leivottiin leipä. Nyt Hoiskon höyrykone on hiljennyt, mutta lukuisat Haanperän vainiolla sahatusta ”pitkästä puusta” rakennetut pohjalaistalot koteja edelleen.

 

Tulevaisuuden koteja osattiin Alajärvellä rakentaa yli vuosisata sitten. Ja tulevaisuuden koteja rakennetaan Alajärvellä taas tänä päivänä.

 

 

ALUSSA OLI HOISKO.

Kun metsässä kasvanut kansa on rakentanut kotinsa, se on rakentanut ne puusta. Mestarit ovat opettaneet taitonsa kisälleille, tietämys on siirretty timpurisukupolvelta toiselle. HOISKO CLT massiivipuussa ristikkäiset kerrokset muodostavat yhdessä rakenteen, joka on kuin elävä kudos -kestävä, kasvava, uudistuva. Muuta ei tarvita. Kuten puu, ei yrityskään ole vahvimmillaan yksin. Siksi HOISKO on arvoketju, johon kuuluu yksitoista alansa huippua. He, jotka huolehtivat metsät elinvoimaisina tuleville sukupolville. He, jotka tekevät kotiunelmista unelmakoteja. Ja he, jotka katsovat kauemmas: uusien sukupolvien uusiin koteihin.

 

HOISKO yhdistää ikiaikaisen materiaalin ja vuosisatojen tietotaidon tulevaisuuden teknologiaan tuoden uuden, terveen tavan rakentaa kaikkien ulottuville.

 

 

ALUSSA OLI KOTI.