Rakentaminen

HOISKO HIRSI

HOISKO HIRSI käyttömahdollisuudet

 

HOISKO HIRSI soveltuu pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen, johon puuta voi käyttää. Käyttökohteita ovat mm. kantavat rakenteet näkyvällä tai verhoillulla seinäpinnalla esimerkiksi omakotitaloissa ja muussa yksityisessä rakentamisessa, kerrostaloissa ja julkisissa tiloissa kuten kouluissa, sairaaloissa ja liikuntahalleissa. Lisärakentamisen kohteita ovat mm. rakennusten lisäkerrokset.

 

HOISKO HIRSI rakennusmateriaalina

 

HOISKO HIRSI, kuten CLT, valmistetaan kiinnittämällä yksittäiset laudat levyksi ja lisäämällä sitten toisiinsa nähden poikittaisia levykerroksia liiman avulla päällekkäin, kunnes saavutetaan haluttu paksuus. Kerrostetut levyt puristetaan sitten tiiviiksi elementiksi. Käyttötarkoituksesta riippuen yksiosainen hirsi voidaan työstää aukottamalla, hiomalla ja pinnoittamalla.

 

HOISKO HIRSI on näkyväksi pinnaksi soveltuva. Lisäksi lautojen reunaliimaus mahdollistaa rakentamisen ilman erillistä höyrynsulkua. Liimaukseen käytetään ainoastaan ympäristöystävällistä, tuoksutonta ja vaaratonta formaldehyditöntä polyuretaaniliimaa. HOISKO on ainoa kotimainen massiivipuurakennustuotevalmistaja, jonka tuotteille on myönnetty vähäpäästöisen rakennustuotteen M1-tunnus. Lisäksi HOISKOn huippuunsa hiottu liimaustekniikka takaa elementin hengittävyyden, jolloin liima ei muodosta kalvoa puumateriaalin väleihin.

 

Ristiinlaminoidut, tiiviisti toisiinsa puristetut puukerrokset estävät materiaalin omaehtoisen laajenemisen ja kutistumisen, jolloin lopputuotteen valmistaminen onnistuu erityisen tarkasti juuri mittojen mukaan. Puumateriaalin tiheys puolestaan vaikuttaa tuotteen paloturvallisuuteen perinteistä puuta paremmin, sillä palon eteneminen ja hiiltyminen rakenteissa on puuta hitaampaa. Pinta on mahdollista käsitellä jopa syttymättömäksi. Koska HOISKO:n tuotteiden valmistus tapahtuu valvotussa kuivassa sisätilassa, kosteusongelmatkaan eivät materiaalia uhkaa. Valmiin elementin paikalleenasennus tapahtuu tunneissa, jolloin työmaakustannukset pysyvät matalina.

 

Tekniset ominaisuudet